"Ets un bon pare, et perdono"




Aquesta entrada la dedicarem a explicar uns fets succeïts farà cosa de dues setmanes al Japó.

El protagonista d'aquests fets és un nen japonès, Yamato Tanooka, de 7 anys, que va desaparèixer en un bosc habitat per ossos a la regió de Hokkaido el 28 de maig i no va ser trobat per les autoritats fins el 3 de juny.

     (Yamato, després de sortir de l'hospital de Hakodate, en el que va ser ingressat el passat 3 de juny)

El nen havia anat d'excursió per aquells boscos amb els seus pares i, després que ell hagués estat tirant pedres als automòbils i excursionistes amb què es trobaven, aquests el van castigar fent-lo baixar del cotxe i deixant-lo sol al bosc durant 5 minuts. Després d'aquest curt càstig, els seus pares van tornar al lloc on l'havien deixat, però ell ja no hi era. El nen se n'havia anat caminant.
Les autoritats van estar buscant-lo durant 6 dies, en els que els pares van patir moltíssim i van rebre innumerables crítiques de les xarxes socials i mitjans de comunicació japonesos.

Al final, el va trobar l'exèrcit; Yamato s'havia refugiat dins d'un hangar militar, on havia trobat dos matalassos i una aixeta de la que rajava aigua. Havia caminat uns 10 Km i havia aprimat dos quilos, també presentava una lleu deshidratació i hipotèrmia. Les xarxes socials van passar a anomenar-lo "El futur Rambo".

Policía mostrando los colchones entre los cuales durmió Yamato

Quan el nen va arribar a l'hospital, al veure al seu pare i aquest disculpar-se-li, Yamato li va respondre: "Ets un bon pare, et perdono".

La història ha acabat amb final feliç. Les autoritats no posaran càrrecs per negligència als pares del menor. Tot i així, aquest cas ha obert un important debat sobre com ha de ser castigada la falta de disciplina, la qual, al Japó, és la base del bon funcionament de la societat.

Previous
Next Post »