ARTICLE DE BÀSQUET






En aquest article parlarem sobre la Lliga Endesa, la lliga espanyola de bàsquet de primera divisió.

La Lliga Endesa és formada per 18 equips de tota Espanya que lluiten en una primera fase en la qual cada equip s’enfronta dues vegades a tota la resta dels equips de la lliga.

L'equip que ha guanyat aquesta lliga més cops des de la seva fundació ha estat el Barcelona, que ho ha fet en 13 de les 27 edicions celebrades, seguit pel Real Madrid CF que s'ha proclamat campió en 8 ocasions.

En el primer lloc de la taula de punt trobem el Barcelona, que ha jugat un total de 31 partits, dels qual n'ha guanyat 27, n'ha perdut 4, dels quals 2 han estat perduts durant la pròrroga. El segueix el València Basket amb molt poca diferència: 31 partits jugats, 24 guanyats, 5 perduts i 2 restants guanyats a la pròrroga.

A la cua de la classificació tenim el Gipúzkoa Basket, amb 31 partits jugats, 5 victòries i 26 derrotes. Està lluitant amb el Estudiantes (que porta 8 victòries, 22 derrotes i 1 derrota a la pròrroga) per no quedar a l’última posició de la classificació. Tots els equips estan bastant igualats, encara que hi ha una clara diferència entre el primer equip de la classificació i l’últim.

Pròximament comentarem la lliga de la NBA.

Previous
Next Post »